';
Aromaterapevtka, ustanoviteljica Aromainštituta in Dropsmitha

Melani Kovač

Melani je zadnjih 10 let posvetila izključno promociji aromaterapije. S tem namenom je ustanovila Aromainštitut, preko katerega organizira in podpira različne projekte povezane z aromaterapijo, sodeluje s kolegi po svetu, neprofitnimi organizacijami, domovi za starejše, bolnicami, univerzami in z vsemi, ki imajo lahko koristi od aromaterapije ali jo želijo vključiti v svoje delo. Zaradi svoje široke mreže kontaktov zelo rada povezuje ljudi iz različnih področij, da lahko skupaj sodelujejo in doprinesejo k razvoju aromaterapije v Sloveniji in po svetu.

Melani predava aromaterapijo v Aromainštitutu, visoki šoli v Ljubljani (VIST) ter uči kemijo eteričnih olj zdravstvene delavce in aromaterapevte v tujini (Antalya, Istanbul, Vilnius, ZDA, Zagreb).

Njena izobrazba kot inženir informatike, radovednost, predavanja za zelo široko in raznoliko občinstvo ter sodelovanje z destilaterji, prodajalci eteričnih olj, medicinskimi sestrami in znanstveniki, ji je dalo znanje, ideje in povezave, da je razvila globalno spletno platformo za vse uporabnike in prodajalce eteričnih olj – Dropsmith.

Njen cilj je narediti uporabo aromaterapije preprosto, zabavno ter hkrati čimbolj natančno in varno.

Oglejte si posnetek
Več intervjujev z Melani najdete na našem YouTube kanalu.
Image module
Image module
Kje lahko Melani poslušate to jesen, zimo 2018?

Spoznajte jo v živo

 

Synergy in action: innovation through collaboration
September 2nd @Botanica2018 - University of Sussex, Brighton, England
This presentation describes Melani’s journey of creating a unique platform that connects practitioners, distillers, researchers, suppliers and other professionals from around the world.
Nova spoznanja in možnosti uporabe eteričnih olj in njihovih sestavin
15. september @8. Festival kozmetike in velnesa, Ljubljana, Slovenija
Na predavanju bo predstavljen sodobni uvid v aromaterapijo ter različna nova spoznanja v povezavi s kemijo eteričnih olj.
The 3 notes of EOs: smell, emotion and chemistry
September 19th @Alliance of International Aromatherapists webinar
In this webinar, I will reveal my experience and authentic approach to exploring how the smell, symbolism and chemistry of an essential oil might affect our body-mind experience.
Essential oil chemistry for medical practitioners
September 30th @ Klinik Aromaterapi, Istanbul, Turkey
An introduction to novel findings and modern implications of essential oils and their constituents in practical aromatherapy prepared for medical practitioners.
Seminar aromaterapije
12.-14. oktober @Aromainštitut, Ljubljana, Slovenija
Za dobro razumevanje aromaterapije in varno izbiro eteričnih olj je potrebno poznati kemijsko sestavo eteričnih olj, zato bomo na seminarju izhajali iz tega in na tej podlagi naprej gradili vaše aromaterapevtsko znanje.
Dropsmith - exhibit trade show
October 24 to 27 @NAHA conference - University of Utah, Salt Lake City, USA
Learn about Dropsmith directly from its founder and get some special conference treatment 🙂
Congress od innovations in phytotherapy, aromatherapy and cosmetics
November 23 to 25 @ 2. Congress od innovations in phytotherapy, aromatherapy and cosmetics, Istanbul, Turkey
The subject is yet to be announced.
Seminar psihoaromaterapije
7. - 9. december @Aromainštitut, Ljubljana, Slovenija
Zdrav duh v zdravem telesu je fraza, ki še posebej lepo opiše holistično psihoaromaterapijo. Voh je namreč neposredno povezan tako z limbičnim sistemom, ki je odgovoren za čustva, spomin in obnašanje, kot tudi s cerebralnim korteksom, ki pogojuje naše razmišljanje, ustvarjalnost in izražanje.
Seminar aromaterapije v zdravstveni negi
19. in 20. januarj 2019 @Aromainštitut, Ljubljana, Slovenija
Dvodnevni seminar je strokoven in zgoščen, poln praktičnih primerov, ciljane izdelave ter pisan na kožo vsem, ki delujete v zdravstveni negi, vendar je poln uporabnih znanj, ki so koristna tudi v domačem okolju.
Seminar napredne aromaterapije
2019 @Aromainštitut, Ljubljana, Slovenija
Na naprednem seminarju se boste podali v razumevanje globine aromaterapije preko najnovejših raziskav, spoznavanja posameznih kemijskih komponent v eteričnih oljih in najpogostejših sinergij, ki se v njih pojavljajo. Izvedeli boste marsikaj, kar bo zagotovo spremenilo vaš pogled na dojemanje aromaterapije.
Image module
Imate morda zanimivo idejo, kako bi lahko sodelovali?

Stopite v kontakt

in

Povejte naprej